Emma Los (Oneindig Noord-Holland): Culinaire Reisgids Noord-Holland

Lezing auteur reisboek Emma Los

Een culinaire ontdekkingstocht door het Noord-Hollandse verleden 
 
Alkmaarse kaassoep, Pot-it’n fan skiepfleis (met Texelse lamsham), aardbeien uit Aalsmeer, Amsterdamse ossenworst en Bloemendaalse gele kool. Culinaire tradities en regionale producten vertellen op smakelijke wijze over de geschiedenis van het landschap, de cultuur en economie van een streek. 
 
Historicus Emma Los vertelt over de bijzondere culinair-historische reisgids waarin dit binnenkort allemaal samenkomt. Negen topkoks uit negen Noord-Hollandse regio’s steken in dit boek achttien oude streekrecepten in een modern jasje. De ene keer gaat het om een typisch zomergerecht, de andere keer om winterkost, om een stevige stoofpot of mierzoet gebak. Deze verrassende recepten openen op hun beurt een wereld van verhalen over het rijke verleden – en heden – van de Noord-Hollandse regio’s en de culinaire gewoontes die daar het resultaat van zijn.
 
Dit rijk geïllustreerde boek met foto’s door Remko Kraaijeveld verschijnt in het voorjaar van 2013.