Het Nachtrestaurant

 

 
Mini – Nachtrestaurant op Smaakexplosie 2012
 
Proeven en beleven is de ervaring als je het Mini-Restaurant bezoekt !
 
 
Op de bovenste verdieping van Hotel Casa 400 opende Nachtrestaurant afgelopen maart 2011 haar deuren om op een ludieke manier mensen bewust te maken van voedselverspiling en het ook letterlijk tegen te gaan. Je kon proeven, kijken, luisteren en meedenken over wat we met zijn allen kunnen doen om minder voedsel te verspillen. Vers eten hoort niet in de vuilnisbak, maar op je bord! Die missie blijft overeind en werken we aan een nieuwe editie waarbij bewustwording van de waarde van voedsel opnieuw op ludieke wijze gebracht wordt. Ook wil Nachtrestaurant graag een verbindende rol spelen met alle andere initiatieven op dit vlak ; krachten bundelen en samenwerken !
 
Zo was de combinatie Smaakexplosies en Nachtrestaurant gauw gemaakt; creatief, innovatief en gericht op mensen die geloven in duurzaamheid en hun eten en werkwijze zoveel mogelijk duurzaam vormgeven. 
Tijdens het Mini-Nachtrestaurant lichten we al een tipje van de sluier op van de 2012 editie en wordt er gekookt met overgebleven ingredienten. Ook kan je ideeen opdoen over wat je zoal kan maken met wat je over hebt. Bruikbaar voedsel is waardevol en hoort niet thuis in de afvalbak maar op je bord!
 
Nachtrestaurant 2012 vindt plaats op 9 november 2012. Topkoks maken borrelhapjes van overgebleven ingrediënten om te laten zien dat je met slimme culinaire trucjes in een handomdraai lekkere hapjes op tafel kunt zetten met spullen die nog in je koelkast staan.  Met lezingen van foodprofessionals, denktanksessies, shortdocs. Zo willen we mensen op een luchtige manier inspireren om geen bruikbaar eten meer weg te gooien.
 
www.nachtrestaurant.com
http://www.facebook.com/nachtrestaurant
http://twitter.com/nachtrestaurant