Join the pipe line

Stichting Join the Pipe is non-profit organisatie die zich inzet voor een eerlijke verdeling van schoon drinkwater wereldwijd.  Het doel is om iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt water (zoals plastic wegwerpflessen) tegen te gaan. Van de opbrengst van de Join the Pipe producten zoals de duurzame drinkwaterflesjes, Join the Pipe (horeca) water en kraanwatertappunten, worden water- en sanitaire voorzieningen, zoals drinkwaterputten in ontwikkelingslanden als Afrika en Azië gefinancierd. De voortgang en voltooiing van het drinkwaterproject wordt bijgehouden op de website.

Stichting Join the Pipe is non-profit organisatie die zich inzet voor een eerlijke verdeling van schoon drinkwater wereldwijd.  Het doel is om iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt water (zoals plastic wegwerpflessen) tegen te gaan.  Join the Pipe promoot het gebruik van kraanwater en heeft daarom duurzame, plastic kraanwaterflessen ontwikkeld van BPA-vrij plastic in de vorm van delen van waterpijpleidingen. De flesjes vul je gewoon onder de kraan of bij de speciale kraanwatertappunten die Join the Pipe in zoveel mogelijk openbare ruimtes zoals parken, musea, OV-haltes en pleinen wil plaatsen. Inmiddels staan er al bijna 150 Join the Pipe tappunten door heel Nederland van Leeuwarden tot aan Roermond zowel op binnen als buiten locaties. Onderop de flessen staan de coördinaten van het project waar de donatie aan bijdraagt. Van de opbrengst van de Join the Pipe producten worden water- en sanitaire voorzieningen, zoals drinkwaterputten in ontwikkelingslanden als Afrika en Azië gefinancierd. De voortgang en voltooiing van het drinkwaterproject wordt bijgehouden op de website.
 
Voor de horeca is er Join the Pipe water; Kraanwater voor het goede doel, maar met een verdienmodel voor de ondernemer!  Het Nederlandse kraanwater behoort tot het beste van Europa en is 500x beter voor het milieu dan voorverpakt water. Daarbij komt dat het in tegenstelling tot voorverpakt water maar liefst 57 keer getest wordt (voorverpakt water 15). Maar toch  worden er in Nederland jaarlijks 182 miljoen plastic flesjes water weggegooid en wereldwijd 100 miljard aan voorverpakt water uitgegeven. Door Join the Pipe water te serveren behoudt de horeca ondernemer de marge op het water, want ze bepalen zelf welk deel wordt gedoneerd aan Join the Pipe. Van deze opbrengst worden waterprojecten van Join the Pipe gefinancierd in naam van het cafe/restaurant.  Voordeel is dat er minder werk is voor het personeel want er hoeft niets te worden ingekocht, er hoeft niet meer worden gesleept met flessen voorverpakt water en er is geen opslag.  Tevens is het beter voor het milieu want er is minder afval aangezien er geen glas en/of verpakkingsmateriaal is wat naar de papier- of glasbak gebracht hoeft te worden. Bovendien is geen CO2 uitstoot wat normaliter gepaard met de productie en transport van voorverpakt water. 
Join the Pipe heeft hiervoor een speciale design waterkaraffen ontwikkeld en tevens een speciale bartap die zowel plat, als bruisend water tapt.
Dus door Join the Pipe water te drinken ben je en milieu bewust bezig en je help mensen in ontwikkelingslanden aan schoon drinkwater!
 
Jointhepipe.org Foundation 
Keizersgracht 676 * 1017 ET Amsterdam
T 020 794 2294  * M 0633746466  
www.join-the-pipe.org
www.jointhepipe.blogspot.com
twitter.com/Jointhepipe
http://www.facebook.com/Jointhepipe.org