De Mobiele Flexitaria, Natuur&Milieu

Een flexitariër is iemand die één of meer dagen per week geen vlees eet en dit bij voorkeur vervangt door plantaardige alternatieven. Maar liefst 86% van de Nederlanders is al flexitariër! 

Sommigen zijn flexitariër zonder het te beseffen, maar voor steeds meer mensen is het een bewuste keuze.
 
Er zijn veel verschillende redenen om flexitariër te worden. Kiezen voor minder vlees en zuivel is beter voor je gezondheid, dierenwelzijn en voor het milieu. Bovendien draagt het bij aan een eerlijke verdeling van het voedsel in de wereld. En natuurlijk is het lekker en leuk om te variëren en experimenteren met je weekmenu.
 
Natuur & Milieu voert sinds vorig jaar campagne om flexitariërs in het zonnetje te zetten. Minder vlees en zuivel eten is namelijk heel prettig voor het milieu en de natuur. Wist je bijvoorbeeld dat 18% van de wereldwijde broeikasgassen wordt uitgestoten door de veeteelt? Daarnaast verdwijnt er voor veeteelt veel natuur en kost het veel energie en water. Als we allemaal een beetje minder vlees en zuivel eten, is dat een flinke stap in de goede richting!
 
Natuur & Milieu wil de flexitariërs in Nederland graag een handje helpen. Zo vind je op onze flexitariërwebsite lekkere recepten, tips, interessante nieuwtjes en achtergrondinformatie. Deze zomer toeren we ook langs festivals en evenementen met de Mobiele Flexitaria om bezoekers te laten proeven hoe lekker een vleesloze maaltijd kan zijn.
 
Ook op Smaakexplosies komen we langs om je te verrassen met onze Mobiele Flexitaria!
Op vrijdag en zondag koken Eef en Lien, op zaterdag Veggie in Pumps, Lisette Kreischer.