Oneindig Noord-Holland - Proef Noord-Holland

Oneindig Noord-Holland – Proef Noord-Holland

Beste fijnproever, 
 
Graag nodigen we u uit voor de start van onze campagne Proef Noord-Holland tijdens het culinaire event Smaakexplosies op 16 september op het Hembrugterrein in Zaandam. Chef-kok Peter Lute zal een culinaire smaakdemo verzorgen, geïnspireerd op bijzondere historische Noord-Hollandse recepten. Tegelijkertijd zal hij de aftrap verrichten van de wedstrijd waarbij het meest bijzondere recept uit grootmoeders tijd wordt beloond met een sterrendiner en een plek in een culinaire reisgids over Noord-Holland, die voorjaar 2013 verschijnt bij uitgeverij Atheneum ism de Universiteit van Amsterdam (Bijzondere Collecties).  
 
Historische culinaire verhalen en recepten verzamelen
Oneindig Noord-Holland is een alsmaar groeiend platform van verhalen over het rijke verleden van Noord-Holland. Dat succes is te danken aan het feit dat we een brug slaan tussen vroeger en nu, én omdat we gepassioneerde Noord-Hollanders aan ons weten te binden. Zoals Peter Lute (regio Amstel- en Meerland), Ron Blaauw (regio West-Friesland), Lucas Rive (regio Zuid-Kennemerland), Jef Schuur (regio Noordkop en Texel), Onno Kokmeier (regio Amsterdam), Jeroen Bavelaar (regio Waterland), Rogier van Dam (regio Zaanstad), Dennis Jong (regio Gooi en Vechtstreek) en Thorval de Winter (regio Noord- en Midden-Kennemerland). Met deze chef-koks starten we tijdens Smaakexplosies de campagne Proef Noord-Holland. Doel: vergeten Noord-Hollandse culinaire verhalen en recepten veiligstellen voor volgende generaties.     
 
Proef Noord-Holland 
Tijdens Smaakexplosies presenteert Proef Noord-Holland een uitvoerig activiteitenprogramma voor jong en oud. Speciaal daarvoor strijken diverse toonaangevende musea neer op het festivalterrein: EYE Film Instituut, Beeld en Geluid, het Marine Museum, het Scheepvaartmuseum, het Zuiderzeemuseum, het Joods Historisch museum, het Westfries Museum, het Zaans Museum, Stedelijk Museum Alkmaar en de Universiteit van Amsterdam/Bijzondere collecties. Rode draad: proeven van vergeten smaken en smaakvolle verhalen. 
 
Prijsvraag
Op 16 september, de slotdag van Smaakexplosies, lanceert Proef Noord-Holland een prijsvraag: het festivalpubliek kan de 9 Noord-Hollandse sterrenchefs helpen aan nieuwe, Noord-Hollandse recepten. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens de uitreiking van het ‘Kookboek van het Jaar’ in januari 2013 in Amsterdam. Voorzitter van de jury is chef-kok Peter Lute. 
www.onh.nl
facebook:
https://www.facebook.com/OneindigNH
twitter: https://twitter.com/Oneindig_NH