Prouddesign & Ribouvin

WIJNhuis is Goede wijn in een Goed huis voor een Goed doel

Steven de Cleen houdt van packaging design, Boudewijn Besteman van wijn. Ze kwamen elkaar tegen in het dorp (Westzaan) en spraken af hier wat moois van te maken. En zo ontstond wijnhuis: goede wijn in een goed huis voor een goed doel. Boudewijn selecteerde een mooi volle rode en frisse witte wijn van Vignaioli Contrà Soarda uit Italië,  een mooi wijnhuis. De verpakking is door Steven ontwikkelt en ontworpen door PROUDdesign. Opgebouwd uit lagen hergebruikt karton van oude wijndozen. Verzameld, vervoerd, gestanst en gemaakt met vrienden en bedrijven en sociale arbeid. 
De opbrengst van dit project gaat naar stichting de regenboog groep die veel goed werk voor daklozen doet. Dus goed voor het milieu (karton), goed voor de samenleving (sociale arbeid en daklozen) en goed voor ons (mooi). Maar vooral goed voor en van u. Proost!
 
Het leven is te kort voor slechte wijn! Daarom heeft Boudewijn, wijndocent&liefhebber, de wijnen van Mirco Gottardi van Vignaioli Contra Soarda uit Italie geselecteerd. Een prachtig, hooggelegen huis waar ze volledig biologisch werken. De vulkanische bodem zorgt voor een volle minerale smaak. De Marzamino Nero uit 2010 is mooi vol, heeft een fruitig kruidige neus en is volhardend mineraal op de tong. De Vespaiolo uit 2011 heeft een bloemig minerale neus en is zuiver op de tong. We hebben de flessen in Katwijk laten bedrukken met onze eigen ontwerp. Het leven is namelijk ook te kort voor lelijk design!
 
Wijnhuis, sinds 2012, is een initiatief van Steven de Cleen en Boudewijn Besteman met steun van Marco (TuijnTransport), Rodger en Rene (RemmertDekker), John (Isa-stans), Kees (Ilios), Hans (GM Zeefdruk) Fred (Zeefdruk Duijvenvoorden), de mensen van PROUDdesign, verschillende wijnhandels uit de buurt en verder.
 
www.wijnhuis.nu (under construction)