Het Scheepvaartmuseum Amsterdam- Smaakmakers

Het Scheepvaartmuseum Amsterdam als smaakmaker

Zonder smaakmakers als zout, specerijen en kruiden zou Het Scheepvaartmuseum er waarschijnlijk niet zijn geweest. De handel in deze producten legde de basis voor de Gouden Eeuw en onze maritieme geschiedenis.
 
Kijk eens wat we aten in de 17de eeuw: een heleboel grof tarwe- en roggebrood, peulvruchten, pastinaak (aardappelen kwamen pas later) en wintergroenten zoals rapen, kool, ui en prei. Er was ook een soepachtige substantie met gedroogd vlees en vis. Kraak noch smaak! Geen wonder dat na de grote ontdekkingsreizen aan het einde van de 16de eeuw de vraag naar deze producten explodeerde. Al die mogelijkheden om je eten een beetje op te peppen! De specerijen en kruiden vormden een enorme verrijking van de eenzijdige en vlakke maaltijden in de Gouden Eeuw.
 
Op zaterdag 15 en zondag 16 september vertelt onze Gouden Eeuw-specialist u alles over scheepvaart als smaakmaker. Hij laat u proeven van hapjes met en zonder specerijen, zodat u zelf kunt vergelijken. Op zaterdag om 14.00 en 16.00 uur en zondag om 13.30 uur geeft de chef-kok van restaurant Stalpaert van Het Scheepvaartmuseum  een smaakmaker-kookdemonstratie.
www.scheepvaartmuseum.nl
Facrbook: www.facebook.com/hetscheepvaartmuseum
Twitter: https://twitter.com/schpvrtmsm