Tea2Choc - Chinese Thee Ceremonie

Tea2Choc - Chinese Thee Ceremonie

In 2737 voor Christus zat de Chinese keizer Shen Nung in zijn tuin water te koken toen er onverwachts een heerlijke geur uit de ketel kwam.
Nieuwsgierig keek de keizer in de ketel waardoor dit kwam en zag dat er bladeren van de wilde theeplant in het water dreven. Nieuwsgierig door deze bijzondere geur proefde de keizer het water. Hij proefde een geweldige aromatische drank die de basis legde voor de thee zoals wij die nu kennen.
 
Mede door de oprichting va Verenigde Oost-Indische Compagnie in 1602 nam in Nederland het gebruik van thee voorzichtig toe. In 1667 werd er voor het eerst een grote lading thee in één keer meegenomen. Toen bleek dat de lading snel en voor een zeer goede prijs verkocht werd namen de schepen van de VOC steeds vaker ladingen thee mee. Omdat de thee eigenlijk te licht was als lading, waardoor de zeilschepen snel konden omslaan, werden er tegelijkertijd porseleinen kopjes uit China meegebracht voor extra gewicht. Deze kwamen in Nederland erg goed van pas, omdat er op dat moment  alleen veel te lompe en veel te grote mokken verkrijgbaar waren. Naarmate er meer thee beschikbaar was veranderde thee van een drank voor de rijken in een genot voor iedereen.
 
Tea2Choc presenteert en serveert een unieke combinatie van pure Chinese thee met handgemaakte Chinese bonbons.
www.tea2choc.com 
Facebook: https://www.facebook.com/Tea2Choc 
Twitter: https://en.twitter.com/Tea2Choc