Wijnbar en wijnproeverij- Ribouvin & Terravin

Welkom bij Terravin, kom kennis maken met onze wijnen, echte smaaksensaties. Je kunt  een glaasje kopen bij de bar en/of een workshop doen. Alle wijnen biologisch, pesticiden vrij geteeld! Santé!

TerraVin is dé ontmoetingsplek voor wijnliefhebbers in de Zaanstreek en daarbuiten. Terravin is gesitueerd in de voormalige Chocoladefabriek van Verkade aan de Westzijde 182-B in Zaandam met terras aan de Zaan waar elke eerste zaterdag van de maand het proevevent “Proeven aan de Zaan” wordt georganiseerd, vrij toegankelijk voor iedereen.  Bij ons zit achter elke fles wijn een verhaal.   Wij kennen onze wijnboeren persoonlijk en sluiten ons aan bij de woorden van één van onze wijnboeren:
"C'est le terroir qui donne au vin sa richesse, sa diversité, l'heureuse conjonction d'un sol, d'un climat, d'un encépagement et d'un savoir faire ancestral. Ils sont les messagers d'un lieu, d'une histoire". Ofwel : Het is het terroir dat de wijn haar rijkdom en diversiteit geeft, de geslaagde melange van een bodem, klimaat, wijngaard en overlevering van kennis. Wijnen vertellen het verhaal over hun land en geschiedenis.
 
Voor  diegene die het leuk vinden meer te proeven en te weten over wijn  worden er doorlopende workshops gegeven waar u op kunt inschrijven, wees er tijdig bij want vol = vol :
 
Eén druif 5 smaken  :  ontdek  hoe verschillend één druivenras, Sauvignon Blanc,  kan smaken.
 
De Smaak van Emotie :  uw smaak verandert onder invloed van emotie, laat u verrassen