Zanph

 

Zänph v.l.n.r.: Joost Piscaer: Gitaar en zang,  Gilles Graafland: Gerausch en zang , Gerrit de Vries: Zang, tamboerijn en publiek, Michel Wilms: Drums en zang, Gerrit Versteeg: Basgitaar.
Foto: Fred van Diem
 
Het is maart 2010 als Zänph in een bomvolle Melkweg de wedstrijd 'Schrijf het nieuwe havenlied' wint. 'In de haven van Amsterdam, unaniem door de jury, o.l.v. Ellen ten Damme, uitgeroepen tot het beste lied en wordt het muzikale uithangbord voor SAIL 2010. Voor de band is deze gebeurtenis het begin van een nieuwe koers: Nederlandstalig, tekst en muziek van eigen hand. Maar wie denkt dat je Zänph moet plaatsen in het genre levensliederen, is op het verkeerde been gezet. Het pop/rockrepertoire  van Zänph is internationaal georiënteerd maar voorzien van Nederlandstalige teksten. Stevig, melodieus, stuwend, vaak overgoten met meerstemmige zangpartijen: dit zijn kwalificaties die op de 5-mansformatie van toepassing zijn.
 
Sinds 2010 timmert de band stevig aan de weg. Diverse tv- en radioprogramma's (NOS, NCRV, Tros en diverse regionale zenders), kleine en grote optredens (het hoofdpodium van SAIL, het voorprogramma bij De Dijk) en in november 2011 de release van hun CD Ego. 
Ook zijn de clips van 'In de haven van Amsterdam' en de in het voorjaar 2012 gelanceerde single 'Wat maakt het nou uit' regelmatig op het Belgische Ment-TV te zien. 
 
Na de zomer komt de nieuwe single met clip uit: 'Ego', het titelnummer van de CD. Ook staan er weer diverse shows op het programma, met wéér een optreden in het voorprogramma van De Dijk in Zaandam als voorlopig hoogtepunt. 
 

Voor informatie en boekingen: Erika Nannings Muziek en Theater, 0654667049, www.wiewatwaarop49.nl, info@wiewatwaarop49.nl